Hlavní navigace

Vyšla první, ale malá aktualizace pro Creators Update. Řeší dva specifické problémy

3. 4. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce
Není těch oprav trochu málo? Může to mít svůj důvod.

Vše důležité bylo napsáno, takže jen krátce. Během minulého týdne Microsoft skutečně vydal další verzi Windows 10 Creators Update, hlavní číslo sestavení ovšem zůstalo stejné. Microsoft již jen bude doručovat opravy formou kumulativních aktualizací, která stabilizují sestavení 15063. To bylo vydáno 20. března a minulý čtvrtek se podívalo do aktualizačního kanálu Release Preview v rámci programu Windows Insider. Připomínám, že v tomto sestavení bylo ještě několik známých chyb. Pokud jste již na Creators Update přešli, patrně jste si všimli první aktualizace. Vyšla v pátek, je označena jako KB4106250 a číslo sestavení zdvihá na 15063.11. Na svém webu k ní Microsoft zatím žádné informace nenabízí. (Odkazovaná stránka na webu podpory neexistuje.) Změny však byly zveřejněny v Centru Feedback.

Překvapivě jich vzhledem ke dříve uvedeným známým problémům není moc. Byla opravena chyba na zařízeních Surface, kde docházelo k technickým potížím s Bluetoothem během hibernace a obnovy z tohoto režimu. Dále za velmi specifických podmínek docházelo k pádům systému kvůli McAfee Enterprise. Nepředpokládám, že by tento produkt kdokoli z vás, kdo nás čtete, používal.

Změny Microsoft zveřejnil jen v Centru Feedback Změny Microsoft zveřejnil jen v Centru Feedback

Proč jen dvě takto specifické opravy? Krok Microsoftu si lze vykládat tak, že jako první pustil do světa malou aktualizaci, na které si otestuje, zda nedochází k potížím. A pak nám naservíruje pořádný dávku jako obvykle. Připomínám, že pro oficiální den uvedení mají Redmondští zpravidla nachystán velký opravný balík. Nepochybuji, že to bude ten případ i tentokrát.

Byl pro vás článek přínosný?