Hlavní navigace

Výsuvná QWERTY klávesnice žije. Verizon nabízí LG Enact a Motorolu Droid 5

24. 8. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Mít kromě dotykové obrazovky ještě hardwarovou klávesnici pro zadávání textu je moc fajn, pokud na svém telefonu píšete hodně esemesek a e-mailů, nebo se v dlouhých chvílích rádi vykecáváte v internetových diskuzích. Telefony s opravdovou klávesnicí jsou ale vymírajícím druhem: bez odpovídajícího nástupce zůstaly HTC Desire Z, Sony Ericsson Xperia Pro i Nokia E7 a co je mi známo, vyjma těchto obstarožních modelů na českém trhu telefon s vysouvací klávesnicí není vůbec k sehnání.

LG Enact

Na zákazníky z podnikového prostředí a ostatní odpůrce patlání po displeji myslí americký operátor Verizon. Nedávno zařadil do nabídky LG Enact. Za plnou cenu 350 dolarů (6726 Kč) bez úvazku nabízí tento přístroj čtyřpalcovou obrazovku s rozlišením 800 × 480 px, konektivitu do sítí 4G, slot na paměťové karty (pro rozšíření interní 8GB paměti) a 5Mpx fotoaparát. Uvnitř tepe SoC Qualcomm Snapdragon 400 se dvěma jádry na 1,2 GHz a šasi ukrývá akumulátor se sympaticky velkou kapacitou 2460 mAh. Na telefonu běží Android ve verzi 4.1.2.

Kdo se nespokojí se střední třídou v podobě Enactu, možná se u Verizonu brzy dočká tohoto zařízení od Motoroly, jehož fotografie unikly na čínské sociální síti Weibo. Na displeji sice svítí název „Droid Razr HD“, tak se ale už jmenuje jiný model. Klávesnice prozrazuje, že se díváme na Droid 5. Za jeho předchůdce bychom mohli považovat buď rok a půl starý Droid 4 ještě s Androidem Gingerbread (2.3.4), nebo Photon Q vydaný loni v srpnu. Na něm už běží Android 4.1, telefon na obrázku hlásí ale ne zrovna čerstvý Android 4.0.3. To může nasvědčovat tomu, že fotografie už jsou nějaký ten pátek staré a zachycují prototyp, který se do sériové výroby nedostal.


V České republice se jako Motorola Milestone naposledy prodával Droid 2. Droid 3 byl ve volném prodeji pouze ve Spojených státech a Číně. Droid 4 už nabízel pouze Verizon. Nejinak tomu zřejmě bude i u Droidu 5 (pokud se tedy vůbec do nabídky dostane), ani LG Enact se do volného prodeje vůbec dostat nemusí. Pokud se bez hardwarové klávesnice opravdu neobejdete, na výběr máte pouze nevýsuvné modely BlackBerry s nepříliš perspektivní platformou BB10, Samsung Galaxy Chat, nebo hloupou Nokii Asha 210.

 

Zdroj: VR-Zone, The Verge

Byl pro vás článek přínosný?