Hlavní navigace

Vyzkoušejte Android přímo ve Windows. Remix OS si nainstalujete jako běžnou aplikaci

16. 9. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Remix OS je operační systém založený na Androidu, avšak přizpůsobený pro běh na běžných počítačích. Poprvé jste si o něm mohli přečíst v lednu. Tehdy byl OS dostupný coby ISO obraz pro instalaci na počítač. Teď si můžete systém vyzkoušet ještě jednodušeji. Společnost Jide, která za projektem stojí, vydala tzv. Remix OS Player. Systém poběží virtualizovaně přímo ve Windows a uživatel nemusí nic složitě konfigurovat.

" width="640" frameborder="0" height="360">

Remix OS běží na Androidu 6.0 a pro svůj běh využívá emulační prostředí z vývojářského nástroje Android Studio. V Remixu najdeme jednoduchý obchod Remix Central s několika aplikacemi a hrami, ale také plnohodnotný Google Play Store (zcela jistě porušující podmínky Googlu).

Tvůrci slibují nekompromisní výkon. Jako minimální hardware uvádějí Core i3, 4 GB RAM, 8 GB místa na disku, zapnutou IVT a coby systém pak Windows 7 (64bit). Nejsem si jistý, jestli Remix OS půjde zprovoznit na procesorech od AMD, neměl jsem to jak ověřit.

 

Sám jsem jej vyzkoušel na Core i5, při prvním spuštění jsem mu přidělil tři jádra a 3 GB paměti a přesto Remix OS běžel neskutečně pomalu. Lagoval jen samotný pohyb v systému. Načtení stránky v Chromu jsem se ani téměř nedočkal. A když jsem chtěl vyzkoušet dvě hry, ani jednu se mi nepodařilo spustit. Kulečník 8 Ball Pool se zastavil při výběru Plast as guest, titul Flip Diving spadl chvíli po kliknutí na ikonku.

Pokud byste si tedy chtěli vyzkoušet Android nebo jeho aplikace na PC, doporučil bych Nox App Player. V mém případě běží rychle a spolehlivě. Nabízí spoustu nastavení pro případné hraní her (emulace kláves a gest). Oproti Remixu sice běží na starém Androidu 4.4 a postrádá okenní režim, ale to v praxi žádné omezení není. Osobně považuji App Nox Player za lepší řešení než populární BlueStacks. Ten jede pomaleji a ještě časem vnucuje instalaci různých reklamních aplikací.

Remix OS Player

Prvotní nastavení Playeru
Prvotní nastavení Playeru

Remix OS Player po spuštění
Remix OS Player po spuštění

Chrome v tabletové verzi
Chrome v tabletové verzi

Nastavení Remixu
Nastavení Remixu

Hlavní nabídka Remixu
Hlavní nabídka Remixu

via Remix OS

Byl pro vás článek přínosný?