Hlavní navigace

Vyzkoušejte neoficiálního klienta pro Hangouty pro zařízení s Windows 10

7. 3. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Již nějakou dobu nadáváme na Google z důvodu, že se rozhodl nepodporovat konkurenci. V podstatě jediný, na koho reaguje, je Apple se svým iOS, i když ani tito uživatelé neměli po nějakou dobu k dispozici např. klienta pro Google Play Music. Vzpomenout ale můžeme také nejen na nepodporu Windows Phone, ale i na nekonečné boje se vznikem neoficiálních klientů pro některé služby.

 

Ačkoli očekáváme, že se situace s Windows 10 zlomí, k tomuto bodu jsme stále nedošli. Komunita nás nicméně v období sucha nenechá na holičkách. Ve Windows Storu se objevil klient pro Hangouty. Dlužno dodat, že se od pohledu nejedná o chudě vypadající komunikátor. Na pohled zapadá do Windows 10 a tváří se profesionálně. Vývojář ovšem varuje, že se vývoj nachází v raném stádiu a aplikaci označuje jako alfaverzi.

Po přihlášení se načtou všechny vaše chaty, byť posléze budete narážet na prozatím chybějící funkce. V chatu lze přijímat obrázky nebo i třeba mapy, ale sami pošlete maximálně text a smajlíky. Podporováno je aspoň přidávání dalších uživatelů do skupinového chatu. V nastavení si určíte vlastní stavovou zprávu, případně zrušíte přijímání notifikací. To je asi zatím vše. Client for Hangouts má potenciál, uvidíme, co bude za pár týdnů až měsíců.

via Windows Central

Byl pro vás článek přínosný?