Hlavní navigace

Vzniklo již 500 experimentů pro Chrome, Google oslavuje webovou revoluci

18. 9. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nebýt některých prohlížečů, moderního webu bychom se nejspíš nedočkali. Svého času vývoj kupředu popohnal Firefox, již čtyři roky se ale na rozmachu webu a webových technologií významně podílí Google. Do svého Chromu protlačuje velmi čerstvé novinky v oblasti webových standardů, sám jich pak využívá ve svých webových aplikacích. S rostoucí oblibou Chromu se také rozvíjí web obecně. Aby nám firma dokázala, jak má dobrý prohlížeč, uchyluje se k výrobě ukázek učených k demonstraci výkonu a schopností.

 

Nyní slaví malý milník. Na stránce ChromeExperiments.com se již sešlo 500 různých experimentů. Ukázky s chutí předvádí, čeho může web dosáhnout. Tato platforma má nesmírný potenciál. Prvních devatenáct experimentů se v galerii objevilo v březnu 2009. Pro zajímavost se podívejte na tehdejší videoupoutávku:

Dnes může působit trochu směšně, byť samotné příklady zajímavých využití technologií příliš nezestárly a i dnes na člověka udělají dojem. Uživatelé sami přispěli řadou zajímavých dílek. Google na oslavu milníku vytvořil Experiment 500. V něm naleznete odkazy na starší experimenty, určitě si je projděte. Máte osobního favorita? Podělte se s ostatními v diskuzi.

Zdroj: Google Chrome Blog

Byl pro vás článek přínosný?