Hlavní navigace

Aby toho videa nebylo málo… Warner oznámil novou streamovací službu HBO Max

10. 7. 2019

Sdílet

Americký operátor AT&T loni za 85 miliard dolarů koupil mediálního gigant Time Warner a krátce nato oznámil, že plánuje novou streamovací službu pro filmy a seriály. Ta měla být spuštěna již letos, provozovatelé ale včera oznámili zpoždění. Přijde v roce 2020 a bude se jmenovat HBO Max.

Název je poněkud matoucí, protože si veřejnost nejspíš není vědoma toho, že AT&T kromě HBO vlastní i další televizní a filmová studia. Navíc již ve světě běží HBO Now a HBO Go, což jsou prakticky stejné služby nabízející přístup do rozsáhlého katalogu slavné kabelové televize. A z toho, co víme, to vypadá, že by HBO Max mohl po Go/Now převzít štafetu a nabídnout ještě více obsahu.

Pod AT&T, resp. jeho divizi WarnerMedia, totiž spadá i Warner Bros., New Line Cinema, vydavatelství DC Comics (Superman, Batman…) a televize CNN, TNT, TBS, truTV, The CW, Turner Classic Movies, Cartoon Network, Adult Swim a další. HBO Max zahrne vše a hned po startu nabídne přes 10 000 hodin zábavy.

WarnerMedia v tiskové zprávě zmiňuje, že bude mít exkluzivní práva na vysílání Přátel (Netflixu licence brzy vyprší) nebo Fresh Prince. Jen přes HBO Max půjdou streamovat budoucí komiksové seriály stanice The CW jako Batwooman a Katy Keene. Producenti Greg Berlanti a Reese Witherspoon pro HBO Max připraví celovečerní filmy.

TIP: Český Netflix pokořil velkou metu a stále zlepšuje lokalizaci

Služba bude patrně nejdříve fungovat pouze v USA, oficiální web hbomax.com, totiž hlásí, že stránka v naše regionu není dostupná. Warneru ale nic nebrání v expanzi do Evropy, kde už provozuje HBO Go či ve střední Evropě také Voyo. Sloučit vše pod jednu střechu by bolo logické, byť na roztříštěnosti trhu by se nic nezměnilo.

HBO Go/Now/Max totiž soupeří s Netflixem, Amazonem Prime Video, Hulu nebo brzy startujícími službami Disney+ a Apple TV+. Všechny slibují exkluzivní filmy a seriály. A to chce vlastní konkurenci rozjet ještě Comcast, který vlastní Universal, DreamWorks a televizi NBC.

Zdroj: Warner

Byl pro vás článek přínosný?