Hlavní navigace

Warpia StreamHD: Full HD video vzduchem pro každý počítač

17. 1. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

StreamHD je set USB donglu a adaptéru, který přijímá z PC video v rozlišení 1080p a šestikanálový zvuk a pomocí HDMI jej přenáší do televizoru. Firmu Warpia zřejmě neznáte, americký trpaslík se zabývá bezdrátovými přenosy pomocí technologie UWB (ultra-wide band). StreamHD je prvním jejich produktem, který si poradí i s Full HD.

Na 10metrovou vzdálenost zvládne přenést signál z HDMI včetně zvuku, 5.1 audio i separátně pomocí S/PDIF, případně analogové stereo.

Warpia StreamHDWarpia StreamHD, zdroj: Engadget

Výrobce bohužel neuvádí, jakým principem je obraz kódován. Je jasné, že musí dojít k nějaké kompresi, nekomprimované video by ani teoretické maximum USB 2.0 – 480 Mb/s – nezvládlo. To však znamená vyšší zátěž procesoru, pro prohlížení internetu ale Warpia mluví i o 1,6GHz Atomu. StreamHD si neporadí s chráněným obsahem (zmiňován je konkrétně Blu-ray).

Krabička a adaptér je tak alternativou technologie WiDi, která využívá Wi-Fi modulů Intelu a kompatibilních set-top-boxů. Jen je univerzálnější, můžete ji použít i v desktopech a s procesory AMD nebo VIA.

StreamHD si můžete koupit na Amazonu za 159 dolarů.

Zdroj: Engadget

Byl pro vás článek přínosný?