Hlavní navigace

WD odřízne konkurenty

25. 3. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

V loňském roce odkoupil Western Digital firmu Komag, která vyrábí plotny pro pevné disky. Komag byl mezitím přejmenován na WD Media, ostatní výrobci pevných disků (jmenovitě Seagate a Hitachi GST) od něj ale stále nakupují plotny. Všechny staré objednávky budou splněny v květnu/máji tohoto roku a poté už WD Media bude zásobovat výhradně svou mateřskou společnost.

Seagate a Hitachi nebudou ztrátou jednoho dodavatele ploten zasaženi. Jednoduše se obrátí na jiné producenty, kteří si na nové zakázky jistě už brousí zuby. Western Digital mezitím chystá restrukturalizaci bývalého Komagu. Ta bude obnášet mimo jiné přerozdělení úkolů mezi továrnami, které má Komag v několika městech v Malajsii, výsledkem bude přibližně 800 propuštěných zaměstnanců (z toho 770 v Malajsii a 30 ve Spojených státech). WD má po celém světě celkem 42500 pracovníků a 800 jsou asi dvě procenta z tohoto počtu.

Odhaduje se, že celá operace vyjde WD na 16 milionů dolarů, tato investice by se ale v budoucnu měla vyplatit vyšší ziskovostí firmy a získáním většího tržního podílu.

Zdroj: X-bit labs

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku