Hlavní navigace

Webcast ComputerWorldu: Jak na Oracle Cloud a kontejnery?

19. 2. 2021

Sdílet

Zdroj: ComputerWorld

Další webcast našeho časopisu ComputerWorld se koná 24. února na téma Naložte kontejnery na Oracle Cloud! Zaregistrujte se zdarma a přijďte si poslechnout odborníky, kteří budou diskutovat o provozování kontejnerů v Oracle Cloudu s využitím služby Oracle Container Engine for Kubernetes (OKE).

Hosty webcastu, který bude moderovat šéfredaktor Computerworldu Radan Dolejš, budou Jan Matějka a Ondřej Buršík ze společnosti Oracle a Valdemar Závadský ze společnosti Cloudfield.

Na jedné straně je cloud ve formě IaaS (Infrastructure as a Service) už standardem a občas i opovrhován pro svoji „obyčejnost“ a v kontextu digitalizace nezastupuje v očích CIO a architektů nějakou výjimečnou (r)evoluci. Na druhé straně lze na poradách IT slyšet, že by veškerý přístup měl být ideálně „cloud-native“ za pomoci „low-code“ development, ovšem za současného skřípání zubů při skloňování výrazů jako je „vendor lock-in“ či „managed service“.

Ukazuje se, že právě kontejnerizace a orchestrace pomocí technologie Kubernetes je v současné době takovým rozumným a dobře fungujícím kompromisem. Můžete získat relativní svobodu implementace a zároveň využívat vysoce dostupná a moderní datová centra poskytovatelů cloudu.

Agenda:

  • Strategie nebo buzzwords?
  • Oracle Cloud jako robustní řešení pro (nejen) kontejnery
  • Příprava Oracle Cloud prostředí
  • Kontejnerizace a orchestrace pomocí technologie Kubernetes
  • Konfigurace a provoz kontejnerů v Oracle Kubernetes Engine
  • Otázky a odpovědi

O své zkušenosti z praxe se s námi podělí:

Jan Matějka, Oracle Senior Digital Transformation Specialist EMEA
Ondřej Buršík, Oracle Solution Engineer
Valdemar Závadský, CTO / co-founder at CLOUDFIELD a.s.

Webcast proběhne ve středu 24. 2. od 10:00 do 11:30. Zaregistrovat se můžete na této stránce. Po vyplnění formuláře obdržíte e-mailem bližší instrukce.

Byl pro vás článek přínosný?