Hlavní navigace

Webová fotogalerie, kterou ani čas nezastaví

29. 6. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na internetu jsme našli poměrně nevšední galerii. Vytvořil ji, říkejme mu třeba umělec, Ze Frank. Ten už dříve ukázal, že je možné vybudovat zábavní kariéru i online. Za svůj web dostal několik ocenění a před pěti lety dokonce se dostal do žebříčku 50 nejvíce ool webů magazínu Time. Už má i vlastní heslo na Wikipedii.

zdroj: zefrank.com

Protože jsem jej dosud neznal, netuším, jestli ceny získával právě za svůj blog. V tuto chvíli se jedná o nepřehlednou změť citací a odkazů na další microsites. Mezi nimi se ale objevila zmiňovaná galerie Young Me / Now Me. Cílem není předvést co nejlepší snímky, takže na retuše a ořezy zapomeňte. Hlavní úlohou je nafotit starý snímek znovu, po letech a pokud možno se stejnou kompozicí.

Některé jsou opravdu povedené a autoři si vyhráli i se stejným oblečením apod. Nevýhodou (jako u většiny stránek autora) je použitý Flash a hlavně nemůžete přidávat fotky, jak se vám zlíbí. Ze Frankovi musíte poslad e-mail s přílohou a souhlasit s podmínkami. Tím vyčistí web od spammerů, ale ze služby se nemůže stát masová záležitost. Ale třeba je to tak správně…

Zdroj: kdysi dávno někde na síti

Byl pro vás článek přínosný?