Hlavní navigace

Webové prohlížeče na minibooku: srovnání rychlostí a vlastností

3. 6. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Tento článek je jakýmsi rozdělovníkem mezi dvěma polovinami seriálu: zatímco máme za sebou nejrozšířenější prohlížeče, před námi čekají prohlížeče alternativní - tedy takové, které jsou méně rozšířené a příliš mnoho se toho o nich neví. Což je ale v případě mnohých z nich opravdu škoda a rozhodně si zaslouží zmínku.

A právě v této oblasti je řada na vás, abyste se zapojili do dalšího obsahu seriálu. Zajímá nás, zda používáte nějaký jiný webový prohlížeč než Internet Explorer / Firefox / Operu / Chrome / Safari. Zajímá nás, proč mu dáváte přednost a v čem je podle váš lepší než konkurence. Na to vše se těšíme v diskusi pod tímto příspěvkem. A přiložíte-li odkaz na obrazovku, nic tím nezkazíte. Můžete uvést jakýkoli prohlížeč, šanci na zařazení však budou mít spíše ty, které jsou multiplatformní a nebo existují alespoň ve verzi pro Linux nebo Windows.


Jeden z mých osobních favoritů - prohlížeč Arora

Jak si vedli?

V předchozích dílech jsme u každého prohlížeče zveřejnili podrobnou tabulku jeho schopností i testů rychlosti při zpracování javascriptů. Protože však samostatné tabulky v jednotlivých článcích neslouží dobře pro porovnání výsledků mezi sebou, seřadili jsme je opětovně do jedné tabulky. Červenou barvou jsou zvýrazněna políčka s nejhoršími výsledky, zeleně pak s těmi nejlepšími.



Rozcestník seriálu Webové prohlížeče na minibooku

Byl pro vás článek přínosný?