Hlavní navigace

Webový rozcestník: Informace o dopravě nejen pro motoristy

13. 2. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Výmoly

www.vymoly.cz

Tak jsme zase po zimě vyrazili na silnice a nestačíme se divit, na co všechno může řidič na cestách narazit. Speciálně na výmoly, které jsou každoročním jarním koloritem, se zaměřuje nová webová stránka www.vymoly.cz. Jejím prostřednictvím si můžete prohlížet výmoly, které na mapu umístili ostatní uživatelé, ale také další motoristy na existenci výmolu upozornit.

Tím však možnosti stránky zdaleka nekončí. Součástí webu jsou totiž praktické informace o tom, na koho se obrátit v případě, kdy vám výmol poškodí automobil. U každého výmolu najdete také fotografii, na jejímž základě můžete díru v silnici hodnotit. Obec, v níž se nachází nejhorší úsek vozovky, pak získá "ocenění" Nejhorší díra 2011.

 

Jezděte společně

www.jizdomat.cz, www.spolujizda.cz

Hledáte parťáka na cestování autem? Nebo vám nenavazují spoje a raději byste se s někým svezli? Pak jsou právě servery Jízdomat a Spolujízda tím správným místem pro vás.

Svojí podstatou jde o běžné inzertní stránky, na kterých však nenajdete nabídku a poptávku po zboží, ale po odvozu. K dispozici jsou přitom jednorázové cesty, tedy jedno svezení v konkrétní den do konkrétního místa, ale také pravidelné cestování např. do práce. Cestovat můžete jak v rámci Česka, tak do zahraničí.

Dražba přepravy

www.mula.cz

Tak trochu inzertní charakter má také třetí služba, o které bude řeč - Mula.cz. Jde o aukci, v níž můžete poptávat nebo naopak nabízet přepravu zboží nejrůznějšího charakteru na určité trase. Vše funguje velmi jednoduše - zadáte nabídku, specifikujete kam, kolik a čeho chcete přepravit a vyvěsíte inzerát na web. Od této chvíle se mohou o vaši poptávku začít ucházet soukromí podnikatelé a spediční firmy, účel je přitom jasný - stlačit nabízenou cenu přepravy na co nejnižší hodnotu. Na vás už je pak jen výběr dopravce.

Než vyrazíte na cestu

Než se vydáte na cestu, zkontrolujte si nejen to, kde všude je třeba vyvarovat se výmolů, ale také stav dopravní situace v dané lokalitě. Aktuální a přehledné informace o uzavírkách, situaci na dálnicích a provozu ve městech najdete na internetových stránkách www.dopravniinfo.cz.

 

Dopravníinfo.cz

Dopravníinfo.cz

Byl pro vás článek přínosný?