Hlavní navigace

Webový SkyDrive dostal odpadkový koš a brzy dostane dotazníkové formuláře

18. 9. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Už před měsícem jsme avizovali, že se ve SkyDrivu objeví koš pro obnovu smazaných souborů. Teď už informaci potvrdil sám Microsoft a uživatelům se už postupně nová funkce zobrazuje na webu. (Nám zatím ne.)

SkyDrive s košem a formuláři

SkyDrive s košem, foto: Microsoft

Odpadkový bude přístupný skrz odkaz v levém spodním rohu (Recycle Bin). Veškeré smazané soubory se nejdříve přesunou do něj. Dokonce i při mazání vyskočí malé okénko, kde můžete soubory ihned vrátit zpět. To když je náhodou smažete omylem.

 

Soubory v koši se nezapočítávají do datového limitu, ale několik omezení stejně existuje. Každý smazaný soubor vydrží v koši minimálně tři dny. Pokud soubory v koši zaberou více než 10 % z celkové kapacity SkyDrivu, začnou se soubory po třech dnech mazat od nejstarších po nejnovější. Po 30 dnech budou všechny soubory trvale odstraněny.

Formuláře Excelu

Druhou novinkou, která přijde v nadcházejících týdnech, jsou dotazníkové formuláře. Tuto funkci už možná znáte z konkurenčního balíčku Google Docs. V jednoduchém editoru vytvoříte dotazník nebo anketu, rozešlete odkaz nebo celý formulář vložíte na web, a každá odpověď se zaznamená do tabulky. Tu pak můžete třídit a vypočítat z ní užitečné statistiky. Formuláře SkyDrivu budou dostupné v Office Web Apps i aplikacích Office pro Windows a OS X.

SkyDrive s košem a formuláři

Dotazníkový formulář, foto: Microsoft

Zdroj: Microsoft

Byl pro vás článek přínosný?