Hlavní navigace

Webový Skype je na cestě. Microsoft jej potvrdil na videu

Sdílet

Zdroj: Redakce

Už rok spekulujeme, zda se Skype dostane i na web. Částečně se to už podařilo díky partnerství s Facebookem, ale stále čekáme na těsnější zapojení – například do webového Outlooku. Skype už hledal vývojáře, kteří mají pomoci s implementací otevřeného protokolu WebRTC, jenž komunikaci v reálném čase umožňuje bez nutnosti dalších pluginů.

Skype v online Outlooku už brzy
Skype v online Outlooku už brzy

Loni jsme se dokonce dočkali prvního screenshotu, jak by mohlo spojení Outlooku.com a Skypu vypadat. Nicméně stále to vypadalo, že WebRTC se nedočkáme a Skype nejspíš využije speciálního doplňkupro prohlížeč, jako je to i v případě Facebooku. Ostatně i největší propagátor WebRTC – Google – u videohovorů vyžaduje externí software.

" width="560" height="315" frameborder="0">

Microsoft před chvílí překvapivě zveřejnil video, kde na webový Skype láká. Podoba se oproti sedm měsíců starému obrázku vůbec nezměnila. Krátký klip nám ani nedává odpověď, jestli je plugin potřeba, anebo ne. Osobně tipuji, že se Skype bez externího doplňku (alespoň zatím) neobejde. WebRTC ještě není v prohlížečích tolik rozšířený, plugin je méně bolestivé řešení a hlavně se Skype nemusí otevírat.

Odpověď ale dostaneme „už brzy“. Microsoft možná chystá velký relaunch Outlooku.com. V létě má totiž skončit Hotmail, Outlook.com bude mít lepší aliasy, snad i nový kalendář a do toho ještě přijde onen Skype.

 

via Neowin

Byl pro vás článek přínosný?