Hlavní navigace

Western Digital popírá zprávy o zastavení dodávek disků

4. 11. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Tchajwanské servery přišly včera se zprávou, že Western Digital zastavil dodávky pevných disků tchajwanským zákazníkům a informoval je, že nebude během listopadu pevné disky dodávat vůbec. Společnost Western Digital ale tyto informace oficiálně popírá, podle ní tyto zprávy příliš přehánějí a společnost i nadále dodává své disky zákazníkům po celém světě.

Doslova k tomu ústy Heathera Skinnera, mluvčího WD dodává:

„Uvedené informace nebyly pravdivé. Chápeme obavy našich zákazníků. WD a naši dodavatelé trpí nedostatkem zásob. Budeme se i nadále snažit udržet rovnováhu a uspokojovat požadavky našich zákazníků ve všech regionech, zemích a segmentech trhu.

Western Digital kvůli povodním zastavil provoz thajských továren, které tvořily 60 % kapacit pro výrobu disků. Ostatní továrny společnosti ale i nadále běží a dodávky disků neustávají.

A teď něco pro příznivce konspiračních teorií. WD přimíchal už před zdražováním do produktových fotografií spoustu podobných narážek na to, co přijde...

Může to být jen náhoda? Výrobci grafických karet jsou po velké cenové válce zase zpátky na svém, není povodňové zdražování nakonec jen pečlivě připravený plán výrobců, kterým příliš dlouho klesaly ceny disků? Vždyť kdo by dobrovolně postavil továrny někam, kde je rok co rok může spláchnout voda? A kdo to bude příště? Výrobci pamětí? SSD?

Zdroj: Xbitlabs

Byl pro vás článek přínosný?