Hlavní navigace

WhatsApp prodlužuje limit pro odstranění omylem poslané zprávy. Máte něco přes hodinu

12. 3. 2018

Sdílet

Zdroj: logo: Facebook / koláž: Petr Urban / Cnews

Během loňského roku byla testována funkce pro odstranění zpráv z WhatsAppu, k její finalizaci došlo na podzim. Odebrání zprávy ze zařízení příjemce či příjemkyně garantováno není, stejně však máme alespoň nějakou možnost, že si dotyčný nepřečte omylem poslanou zprávu. Do té doby jste mohli zprávy mazat, ovšem jen ze svých zařízení.

K veřejně nepřiznaným omezením funkce patří časový limit. Zprávu nemůžete smazat např. po týdnu, musíte to stihnout dřív. Dosud platilo, že jste měli 8 minut 32 sekund od odeslání zprávy. Jak informuje kanál @WABetaInfo, čerstvě vydaný WhatsApp 2.18.31 pro iOS prodlužuje možnost odstranění zprávy ze všech zařízení na jednu hodinu, osm minut a šestnáct sekund.

https://twitter.com/WABetaInfo/status/971721544861995008

Stejně byl limit prodloužen ve WhatsAppu 2.18.69 pro Android. To znamená, že je aktuálně prodloužený limit dostupný těm, kdo testují betaverze, neboť poslední stabilním vydáním je WhatsApp 2.18.65. K prodloužení limitu podle WABetaInfo došlo také v klientu pro mobilní Windows. Pro odstraňování zpráv pouze na vlastním zařízení není stanoveno žádné omezené časové okno, to můžete provést kdykoli.

Je samozřejmě možné, že se příjemkyně a příjemci vašich zpráv mohou nacházet mimo signál nebo mají vypnutý telefon. Proto se WhatsApp rozhodlo, že zvolí 24hodinový limit pro zpracování vaší žádosti. Pokud se tedy dané zařízení připojí do jednoho dne, bude zpráva, kterou jste chtěli smazat, dodatečně odstraněna. Stále ale není garantováno, že si příjemce či příjemkyně zprávu dříve nepřečte.

Byl pro vás článek přínosný?