Hlavní navigace

Windows 10 Insider Preview build 16184 poprvé přináší kontakty vedle hodin

29. 4. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Během včerejška Microsoft vypustil konečně zajímavější verzi Windows 10 Insider Preview. Pro osobní počítače vyšlo sestavení 16184, pro mobily pak 15208. V obou případech nové vydání získají ti, kdo se zapojili do Fast ringu.

Co je nového? Dosavadní práce na systému nebyly vidět, což se mění. Do rukou se nám konečně dostává funkce My People. V oznamovací oblasti je tak nové tlačítko, skrze které přidáte na hlavní panel své oblíbené kontakty. S nimi pak můžete začít snadno a rychle komunikovat. Využitelnost funkce se však bude silně odvíjet od aplikací, které ji musí podporovat. Dnes jde o nástroje Lidé, Pošta a Skype od Microsoftu.

V nabídce na hlavním panelu vždy vidíte historii konverzací a můžete s daným člověkem okamžitě začít komunikovat, např. si funkce bude pamatovat používaným komunikátor a bude vám jej primárně nabízet. Pokud chcete v této souvislosti používat Skype, musíte v něm zapnout synchronizaci kontaktů, což je od verze 11.13 výchozí předvolba.

Funkce My People zpřístupní na hlavním panelu vaše oblíbené kontakty Funkce My People zpřístupní na hlavním panelu vaše oblíbené kontakty (Foto: Microsoft)

Microsoft připravuje další možnosti, v první verzi funkce např. limituje počet připnutých kontaktů na tři. Firma slibuje, že další novinky pro My People si budeme moct zkusit brzy. Sestavení 16184 dále nabízí novou verzi Kalendáře a Pošty, které obsahují nedávno zmíněné novinky pro ty, kdo používají Gmail. I s tímto účtem lze používat mj. prioritní třídění zpráv, které bylo dosud dostupné jen pro účty ve službách Outlook.com a Office 365.

Tyto kancelářské novinky nicméně nemusí být dostupné hned a budou v Poště a Kalendáři zpřístupňovány postupně po několik následujících týdnů. Seznam známých a opravených chyb naleznete na blogu Windows Experience.

Byl pro vás článek přínosný?