Hlavní navigace

Edge se právě naučil automaticky vyplňovat formuláře [Windows Insider]

24. 11. 2017

Sdílet

Zdroj: Microsoft
Windows 10 je zase o kousek lepší. Tentokrát se hlavně polepšil Edge, protože už vám pomůže s vyplněním formulářů. Navíc v režimu pro čtení článků ovlivníte hodnotu řádkování.

Je tu další vydání Windows 10 Insider Preview. Od minulého sestavení jsme se dočkali předčasného odhalení novinek, které Microsoft zatím tajil a které si zatím oficiálně osahat nemůžeme. Chystá se úplně nová podoba vyhledávání, především však chce Microsoft ve většině aplikacích nabídnout panelové prostředí. To je ovšem zatím hudba budoucnosti. Zpátky do přítomnosti. Čerstvé sestavení 17046 je k dispozici v kanálech Fast ring a Skip ahead v rámci programu Windows Insider. Co nabízí nového? Možná vám budou cukat koutky, protože Edge se právě naučil něco, co jiné prohlížeče roky běžně nabízí. Již umí automaticky vyplňovat pole formulářů, tj. např. adresy nebo kontaktní údaje. Minulé sestavení: Psaní na displeji tažením a nová gesta při psaní rukou Pakliže na některém webu tyto údaje vyplníte, Edge vás vyzve k uložení. Pokud máte zapnutou synchronizaci, pak budou tyto údaje dostupné na všech vašich zařízeních. V režimu pro čtení článků, jenž můžete používat, pokud vám články nepřipadají vhodně nafo

Nastavení aplikací a emoji

Do kontextové nabídky aplikací v nabídce Start se přidala položka, jež vás vezme rovnou do Nastavení | Aplikace | Aplikace a funkce | [aplikace] | Upřesnit možnosti. Jinými slovy se dostanete k podrobnému nastavení některých specifických aspektů aplikace (můžete odtud aplikaci např. resetovat), aniž byste na to museli jít velkou oklikou. Jde o součást větší iniciativy – Microsoft chce, aby se na tomto místě sbíhaly všechny možnosti související s aplikací, které jsou dnes roztroušeny v Nastavení.

Další úpravy se týkají přesnosti zobrazování návrhů emoji v softwarové klávesnici. Pro samostatně vyvolatelný panel s nabídkou emoji platí, že už se neskryje po vložení jednoho emoji. Lidé si ve zpětné vazbě vyžádali, aby bylo možné přidat najednou více emoji. Proto se panel zavře až na váš povel (např. zmáčknutí klávesy Escape). Tolik na závěr k drobnostem. Kompletní seznam změn a známých chyb naleznete na blogu Windows Experience.

Byl pro vás článek přínosný?