Hlavní navigace

Přivítejte režim bez hesla nebo snazší vytváření událostí [Windows Insider]

11. 7. 2019

Sdílet

Malé, ale příjemné novinky jsou k vyzkoušení ve Fast ringu, kde si premiéru odbyl Windows 10 Insider Preview build 18936.

Včera večer se ve Fast ringu objevil Windows 10 Insider Preview build 18936 ze série „20H1“. Microsoft sice pokračuje pomalým tempem, novinky ale k zahození nejsou. V nabídce kalendáře na hlavním panelu je teď pole, do kterého můžete napsat název nové události a zmáčknutím Enteru ji vytvoříte. Je to o něco rychlejší a přímější volba, dnes na stejném místě najdete pouze tlačítko se symbolem plus pro přidání nové události, jež vás přenese do aplikace Kalendář. Dále máte možnost zařízení přepnout do režimu bez hesla. Heslo k účtu Microsoft pak nebude nikdy využito k přihlášení, místo toho můžete používat biometrické metody nebo PIN. K tomuto stylu přihlašování Microsoft směřuje z důvodu, že je bezpečnější. V případě PINu nejde o jeho sílu, ale o to, že se na rozdíl od hesla nejedná o symetrický klíč. Můžete také používat rozdílné číselné řady pro různá zařízení. Předvolba pro zakázání používání hesla je aktuálně testována jen na malém procentu instalací. Dále byla rozšířena podpora pro zrcadlení obrazu ve Vašem telefonu. Prozatím je funkce omezena jak na straně smartphonů, tak na straně počítačů. Microsoft uvádí, že po aktualizaci ovladače (Marvell 15.68.17013.110, zatím je distribuovaný jen v programu Windows Insider) už je zrcadlení dostupné také na zařízeních Surface Laptop, Surface Laptop 2, Surface Pro 4, Surface Pro 5, Surface Pro 6, Surface Book a Surface Book 2.

Jen pozor, Microsoft uvádí, že Windows 10 Insider Preview build 18936 se v malém procentu případů nezvládne nainstalovat. Pokud vaše instalace skončí chybou c1900101, nepokoušejte se ji opakovat a vyčkejte na opravené vydání. Problém prý nelze jinak obejít.

Zdroj: Windows Experience Blog

Byl pro vás článek přínosný?