Hlavní navigace

Další fáze vývoje začala. Co přináší Windows 10 Insider Preview build 19536?

18. 12. 2019

Sdílet

Microsoft již vyhlíží období po vydání Windows 10 verze 2004. Další vývojový cyklus zahajuje prvním testovacím sestavením ve Fast ringu.

Jak se změní přístup k vývoji Windows, to už víme. Jak jsem už uvedl, spolu s tím Microsoft vydal poslední testovací vydání operačního systému pro tento rok. Windows 10 Insider Preview build 19536 vyšel ve Fast ringu. Co přináší? Jak už to s prvními testovacími vydáními bývá, novinek není mnoho. Pokud ale vývoj sledujete, jistě vás potěší, že se do dalšího testovacího kola vrací sekce s volitelnými aktualizacemi ve službě Windows Update. Microsoft na ní pracuje už měsíce a původně to vypadalo, že se jí dočkáme už ve verzi 2004. Na poslední chvíli z ní ale vypadla. Důležité je, že nápad nespadl pod stůl. Tato sekce shromažďuje všechny volitelné aktualizace včetně těch systémových, ale také čerstvější ovladače apod. Zpátky se vrací též upravené korejské IME. Microsoft dále představuje změny v průvodci při prvotním nastavení Windows. Změny jsou orientované na rodiny, které využívají příslušné funkce pro správu. Rovnou tak můžete v tomto bodě nastavit účty ostatních členek a členů rodiny. Protože ale Redmondští nevypustí čerstvý instalační obraz ISO, na funkci narazíte jen v případě, že provede reset existující instalace Windows.

Zbývající drobnosti v sestavení 19536

Dále se vám při prvním spuštění Microsoft To Do ukáže drobná výzva k aktualizace aplikace. Pakliže jste již nástroj použili dříve, upozornění neuvidíte. Vývojový tým dále hlásí, že Windows RE již nevyžaduje správcovské heslo. Vyhledávání v Průzkumníkovi teď umožňuje odebrat z našeptávání předchozí zadané dotazy. V tomto sestavení se nezobrazuje oznámení o ukončení vývoje HomeGroup. Není ale zřejmé, jestli to pro budoucnost funkce něco znamená.

Pracuje se na přidání složky pro stažené soubory do nastavení soukromí a určité náznaky prý již v sestavení 19536 můžete spatřit. V nastavení Wi-Fi již naopak neuvidíte možnost vypnout či zapnout Hotspot 2.0. Funkce je teď automaticky aktivní ve chvíli, kdy je zapnutá Wi-Fi, resp. obráceně.

Zdroj: Windows Experience Blog

Byl pro vás článek přínosný?