Hlavní navigace

Zahájení schůzky přes hlavní panel. Microsoft zkouší Meet Now ve Windows 10

24. 9. 2020

Sdílet

Zdroj: Microsoft

V kanále Dev se objevil Windows 10 Insider Preview build 20221 a Microsoft v něm zkouší více propagovat Skype, respektive jeho podmnožinu. Komunikátor je standardní součástí instalace Windows, byť ho můžete manuálně odinstalovat. Redmondští se zřejmě dovtípili, že v době, kdy jsou komunikátory důležitější než kdy dřív, by mohli pomoct svému produktu a lidem nabídnout pohodlnou možnost, jak se s někým sejít online.

Letos na jaře Skype v reakci na pandemii koronaviru zavedl formát Meet Now. Evidentně se jedná o odpověď na snadné vytváření schůzek přes Zoom. V tomto případě vytvoříte videochat i přímo v prohlížeči. Uživatelský účet přitom není vyžadován ani k založení virtuální schůzky, ani k připojení se ke schůzce.

[video width="800" height="450" mp4="https://www.cnews.cz/wp-content/uploads/2020/09/Windows-10-Insider-Preview-build-20221-1.mp4"][/video]

Právě Meet Now se v novém testovacím sestavení Windows usadil v oznamovací oblasti. Nabízí přímý přístup ke schůzkám a přesměruje vás do prohlížeče. Nemusíte nic stahovat ani se registrovat. Jedná se tedy o test, Meet Now se v Desítkách nemusí usadit natrvalo. Aktuálně je navíc funkce nabídnuta jen malému procentu uživatelské základny. Postupně se dostane ke všem v kanále Dev.

Dále vývojový tým do Windows 10 přidává oznámení o tom, že se aplikace hodlá spouštět po startu systému. Aplikace Lidé se již nezobrazuje jako samostatný program v nabídce Start. Odkaz ke spuštění zůstává v Poště a Kalendáři, odkud uživatelé a uživatelky aplikaci spouštějí nejčastěji. Váš telefon pak byl obohacen o možnost připnout oznámení, která vám připadají důležitá, aby se neztratila v proudu.

[video width="800" height="450" mp4="https://www.cnews.cz/wp-content/uploads/2020/09/Windows-10-Insider-Preview-build-20221-2.mp4"][/video]

Zdroj: Windows Insider Blog

Byl pro vás článek přínosný?