Hlavní navigace

Nová aktualizace pro Windows 10 October 2018 Update. Testování ještě neskončilo

17. 10. 2018

Sdílet

Zdroj: foto: Pixabay | koláž: Petr Urban / Cnews
Pokud testujete Windows 10 October 2018 Update v programu Windows Insider, získáte v těchto dnech novou servisní aktualizaci. K obnově široké distribuce nového vydání systému zatím nedochází.

Ačkoli ještě distribuce Windows 10 October 2018 Update nebyla znovu naplno rozjeta, k určitému vývoji došlo. Jen připomínám, že verze 1809 operačního systému byla oficiálně uvolněna 2. října k manuální instalaci a 9. října měla být zahájena automatizovaná distribuce přes Windows Update. Jenže během prvních dní začali někteří hlásit, že jim nový systém maže data. Distribuce byla po několika dnech oficiálně pozastavena. Dne 9. října byla vydána první servisní aktualizace a verze 1809 znovu odeslána k testování do programu Windows Insider. Ta především řešila problém s omazáním dat. Právě v testovacích aktualizačních kanálech Slow ring a Release Preview se během včerejšího dne objevila nová servisní aktualizace, tedy druhá v pořadí.

Další opravy October 2018 Updatu

Aktualizace nese označení KB4464455 a číslo sestavení systém zdvihá na 17763.104. Podle Microsoftu opravuje následující chyby:

  • Ve Správci úloh na kartě Procesy byly zobrazovány nesprávné informace. Minule Microsoft uváděl, že šlo o indikátory vytížení procesoru.
  • V určitých případech IME nefungovalo v prvním procesu Edge v uživatelské relaci.
  • Některé aplikace přestaly odpovídat po obnově zařízení z režimu Connected Standby.
  • Antiviry a virtualizační řešení třetích strany mohly mít blíže nespecifikované potíže s kompatibilitou.
  • Některé ovladače mohly mít potíže s kompatibilitou.
Windows 10 build 17763.104 Windows 10 build 17763.104

Osobně jsem si po aplikaci aktualizace všiml, že už ani neblikají šipky ve Správci úloh. Centrum akcí se mi zatím pokaždé vysunulo pouze na správné straně obrazovky. Proč Microsoft tyto opravy neuvádí na seznamu, není jasné. Problematická komunikace je mu ale vlastní.

Obnovení procesu distribuce Windows 10 October 2018 Update je jistě blízko, nové informace k tomuto tématu informace ale Redmondští neposkytli.

Byl pro vás článek přínosný?