Hlavní navigace

Microsoft potvrdil, že Spring Creators Update vydá až během dubna

13. 3. 2018

Sdílet

Zdroj: logo: Microsoft / koláž: Petr Urban / Cnews
V březnu toto vydání pouze dokončí, což je stejné chování jako v minulosti.

Microsoft zatím k žádnému okázalému oznámení o tom, kdy se dočkáme Spring Creators Updatu, nepřistoupil. Jak je mu ale podobné, důležité informace zveřejnil tak, že oživil únorový příspěvek na jednom z méně viditelných blogů. Tento příspěvek je koncipován jako shrnutí základních údajů o jednotlivých vydáních Windows 10. Nyní již v tabulce nalezneme informace o Spring Creators Updatu.

RTM

Ten je známý rovněž pod kódovým označením Redstone 4 nebo pod číslem verze 1803. Tabulka uvádí, že počátečním vydáním verze 1803 je sestavení 17115, tedy to poslední, které nedávno bylo zveřejněno ve Fast ringu i Slow ringu.

To se teoreticky ale ještě může změnit, dokonce bych řekl, že je to pravděpodobné, neboť Microsoft další sestavení interně vyprodukoval. V tuto chvíli je předčasné sestavení 17115 považovat za tzv. RTM, byť zde určitá naděje existuje. Zda se skutečně jedná o finální sestavení Spring Creators Updatu, zatím nikdo ověřit nedokázal. Uvedený údaj v tabulce může odkazovat stále ještě k fázi testování.

Měsíc vydání

Tabulka dále prozrazuje, že Microsoft skutečně počítá s předpokládaným dubnovým vydáním. Zachoval by se tak podobně jako dosud. V jednom měsíci vyprodukuje finální verzi systému, široká distribuce však začne až v měsíci dalším. Verze 1703 se tak k masovému publiku začala dostávat až během dubna, verzi 1709 zase Microsoft skrze Windows Update začal šířit v říjnu.

Životní cyklus

Plánovaná doba podpory nepřekvapí, protože Microsoft v minulosti slíbil, že budou jednotlivá vydání podporována po dobu 18 měsíců od vydání. To se splní, neboť Spring Creators Update bude podporován do října 2019.

Byl pro vás článek přínosný?