Hlavní navigace

Telefonování na počítačích s Windows 10 realitou [Windows Insider]

10. 10. 2019

Sdílet

O možnosti volání přes počítač se už měsíce mluvilo. Microsoft funkci oficiálně představil v programu Windows Insider. Máte-li telefon s Androidem a počítač s Bluetoothem, můžete si ji (brzy) vyzkoušet.

V rámci testování vývojové větve „20H1“ byl ve Fast ringu uvolněn Windows 10 Insider Preview build 18999. Na stole přistála především jedna potenciálně přelomová novinka. Pro pořádek ale dodávám, že to není tak, že by byla spojená vyloženě s uvedeným sestavením. Microsoft ji zmiňuje v příspěvku věnovaném tomuto sestavení, fakticky ale novinku zpřístupňuje všem, kteří se účastní programu Windows Insider a zároveň používají Windows 10 v1903 nebo novější. To jsou tedy jak lidé ve Fast ringu, tak na opačném pólu lidé v kanále Release Preview, kteří zatím zůstávají na verzi 1903. Nástroj Váš telefon konečně podporuje slíbené telefonování na počítači, byť se zatím nachází v testovací fázi. Jako první se jím v srpnu chlubil Samsung, nebylo tehdy ale zcela jasné, jestli funkce bude exkluzívní. Právě jeho smartphone Note 10 má totiž lepší podporu zrcadlení obrazovky než mobily ostatních výrobců, ačkoli se stále bavíme o řešení Váš telefon. Teď už víme, jak to bude. Jen je potřeba jako vždy upozornit, že stav betaverze nemusí odrážet stav konečné verze.

Indikátor nabití smartphonu se již stal běžnou výbavou Vašeho telefonu.

Parametry telefonování na počítači

Funkce pro zprostředkování telefonování z počítače vyžaduje Android 7 nebo novější. Počítač musí být vybaven Windows 10 verze 1903 – specificky sestavením 18362.356 – či novějším, dále musí disponovat Bluetoothem. Oproti zrcadlení obrazovky ale Microsoft neuvádí, že by vyžadoval Bluetooth s profilem Low Energy.

Díky tomu je volání přístupnější širšímu publiku. S novým testovacím vydáním Vašeho telefonu můžete na počítači:

  • přijímat telefonické hovory,
  • zahajovat hovory,
  • odmítat příchozí hovory s tím, že lze zároveň odeslat vysvětlující SMS,
  • procházet seznam posledních hovorů,
  • přenášet nepřerušeně probíhající hovory mezi počítačem a mobilem.

Funkce není exkluzívní pouze pro vybrané smartphony. Až si ji vyzkouším, dám vám vědět. Prozatím platí, že Microsoft telefonování testovacími distribuuje okruhy postupně, takže není přístupné hned každému. Není zatím ani dokonale odladěné. Microsoft přiznává, že vás může vyzvat, abyste spárovali již spárovaná zařízení. V tom případě párování zrušte a proveďte znovu.

Zdroj: Windows Experience Blog

Byl pro vás článek přínosný?