Hlavní navigace

Z Windows 10 zmizí funkce Lidé, ale přibude něco jako True Tone [spekulace]

17. 12. 2018

Sdílet

Zdroj: logo: Microsoft / koláž: Petr Urban / Cnews

Když nainstalujete Windows 10, od podzimu 2017 v něm na hlavním panelu poblíž hodin najdete funkci Lidé. Zdánlivě atraktivní myšlenka, jak zprostředkovat rychlý kontakt s nejčastějšími kontakty, bohužel ztroskotala na nezájmu vývojářů a vývojářek třetích stran. Zdá se, že podle Microsoftu je nezájem o funkci takový, že ji zase odstraní.

Informoval o tom nadšenecký účet @thebookisclosed. Podle něj se v příštích testovacích sestaveních začne objevovat informace o tom, že funkce bude časem odstraněna. Kromě domácích nástrojů jako Skype nebo Pošta ji ovšem mnoho programů nepodporuje, viz snímek níže. A takový Unigram a další nebudou mít velkou uživatelskou základnu. Oficiálně zatím nic potvrzeno nebylo, berte to jako spekulaci, která vypadá pravděpodobně.

Unigram patří k aplikacím, které podporují funkci Lidé Unigram patří k aplikacím, které podporují funkci Lidé

Dále @thebookisclosed tvrdí, že se v Desítkách dočkáme technologie podobné True Tone od Applu, která mění barevné podání displeje podle světelných podmínek okolí. Svou technologii jablečná firma používá od roku 2016. Širší podpora by byla příjemným bonusem. Na případné potvrzení ze strany Microsoftu si počkejme.

Toto je celkový výčet aplikací, které podporují funkci Lidé Toto je celkový výčet aplikací, které podporují funkci Lidé

Byl pro vás článek přínosný?