Hlavní navigace

Windows 7 Beta ke stažení

29. 12. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Oficiálně se běžný lid k betaverzi Windows 7 má dostat někdy v lednu 2009. Část z těch, co si předplatili přístup k exkluzivnímu obsahu na MSDN už tuto zkušební verzi jistě má na svých discích a to je nejspíše příčinou faktu, že takřka kdokoliv si tuto verzi může nelegálně stáhnout na výměnných sítích.

Dle ohlasů se jedná o poměrně stabilní a rychlý systém. To se projevuje už u samotné instalace, která zhubla o 3 informační obrazovky z 8mi, což jí umožnilo uběhnout instalační trať za zhruba 25 minut.

V porovnání s předchozí uniklou betaverzí se po instalaci se mnozí dočkali lepšího uživatelského rozhraní spojeného s vylepšenou kompatibilitou. Aby tato harmonie nebyla narušena vetřelci, došlo také k inovacím v oblasti bezpečnosti.

Aby však kritici obhájili význam svého jména, zkritizovali nový hlavní panel. Ne že by byl tak špatný jeho koncept, ale realizace už trochu pokulhává. Sjednocení zástupců rychlého spuštění a tlačítek spuštěných programů dělalo mnohým problém rozpoznat, co je vlastně běžící program a co ne, a to vedlo k mírnému chaosu.

Zdroj: DailyTech

Byl pro vás článek přínosný?