Hlavní navigace

Windows 7 jsou nejbezpečnějším systémem Microsoftu

16. 5. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft Security Intelligence Report potvrzuje, že Windows 7 jsou až pětkrát bezpečnější než Windows XP. Měření vycházejí z počtu zásahů nástroje Malicious Software Removal Tool (MSRT) v roce 2010. Z grafu vyplývá, že na loni na každých 1000 počítačů s Windows 7 byly napadeny přibližně čtyři (W7 32bit) nebo 2,5 (W7 64bit). Windows XP se takto dobře nebrání, v případě SP2 to bylo 19 počítačů a SP3 pak 16 počítačů.

Ja zajímavé, že sloupce grafu klesají současně s novými generacemi systémů a jejich 64bit edicemi. Čtyřiašedesátibitová Windows 7 jsou dokonce méně ohrožována než jejich serverová verze 2008 R2. Obecně se 64b více daří díky Kernel Patch Protection, ochraně jádra proti nežádoucím úpravám.

Z jiných měření ale vyplývá, že zatímco počet napadených počítačů s Windows Vista/7 se loni zvýšil o téměř třetinu, u XP těchto hrozeb ubylo.

Kompletní zprávu najdete zde, stahovat můžete ve formátu PDF nebo XPS. Najdete v ní také záznamy nejvíce ohrožených zemí nebo třeba původ malwaru (Java, JavaSpript, Flash…).

Zdroj: Neowin

Byl pro vás článek přínosný?