Hlavní navigace

Windows 7 bude brzy upozorňovat na blíží se konec podpory

14. 3. 2019

Sdílet

Abyste nezapomněli, že se blíží konec bezplatné podpory Sedmiček, hodlá Microsoft ve Windows 7 začít zobrazovat upozornění, abyste měli čas rozmyslet si, co dál.

Pamatujete se na rok přítomnou a k horšímu měnící se nabídku, jež vyzývala k bezplatnému upgradu na Windows 10? Pokud jste si s ní nestihli vyfotit selfie, snad vám spraví náladu nové upozornění, které bude pro změnu informovat o blížícím se ukončení podpory Windows 7. Objevovat se začne v dubnu a připomene, že po 14. lednu 2020 už Sedmičky nebudou získávat nové aktualizace, takže je čas se na to připravit.

Připomínám, že velké firmy si budou moct platit dodatečnou podporou po dobu až tří let. Tato forma podpory bude s každým rokem dražší, běžní spotřebitelé a spotřebitelky na ni nedosáhnou. Microsoft plánuje více než jednu vlnu upozornění na konec podpory Windows 7. Zdůrazňuje, že pokud je nebudete chtít vídat, tak na tom prvním prostě označíte předvolbu, že o žádné další upozornění nestojíte.

Tip: Windows 10 pohání přes 800 milionů zařízení

Oznámení bude informativní a je otázka, jestli by nestálo za to, nabídnout opět bezplatný upgrade na Desítky. Ačkoli by to zřejmě nebylo nic proti ničemu, nejméně jedna zainteresovaná strana by z toho neměla radost, a sice výrobci počítačů. Osobně na poskytnutí nabídky bezplatného upgradu nesázím. Pokud byste starší stroj ale bezplatně upgradovat chtěli, jistá trochu skrytá možnost zůstává firmou otevřena – instalaci Desítek aktivujte svým produktovým klíčem k Sedmičkám.

Microsoft vytvořil webového průvodce, jenž vám poradí s možnými řešeními. Najdete ho na www.microsoft.com/windows7.

Byl pro vás článek přínosný?