Hlavní navigace

Takhle vypadá upozornění na blížící se konec podpory Windows 7

6. 5. 2019

Sdílet

Žádná divočina se nekoná. Upozornění na to, že se systém ocitá na konci svého životního cyklu, je srozumitelné – a pokud nechcete, už ho znovu neuvidíte.

V lednu 2020 pro Windows 7 vyjde poslední dávka bezplatných oprav, poté již servisní aktualizace pro tento operační systém budou po dobu tří let dostupné jen větším firmám. Starší běžné domácí počítače tímto budou symbolicky vyřazeny ze služby a ani v praxi nemůžeme doporučit, abyste používali systém, ve kterém nebudou opravovány díry.

Už dříve Microsoft předeslal, že na blížící se konec desetileté podpory oblíbených Sedmiček bude upozorňovat ty, kteří systém ještě používají. Řada běžných uživatelů a uživatelek o klíčovém datu vědět nemusí, navíc Microsoft už podobně na konec podpory upozorňoval v jiných systémech. Jak upozornění vypadá? Ještě jsme vám ho neukázali, podívat se můžete níže.

Upozornění je součásti aktualizace KB4493132.

Je jednoduché, snad srozumitelné a obsahuje odkaz na web Microsoftu s dalšími důležitými informacemi pro ty, kdo se chtějí informovat o tom, co dělat dál. Jak bylo slíbeno, obsahuje i předvolbu Znovu už nepřipomínat. Sice je vyvedena malým písmem, ale v okně ji najdete. Pokud ji označíte a okno zavřete, znovu už upozornění neuvidíte. V opačném případě vás Microsoft na ukončení životního cyklu Windows 7 ještě párkrát upozorní.

Byl pro vás článek přínosný?