Hlavní navigace

Windows 7 Professional se s novými počítači budou prodávat i po skončení října

17. 2. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ačkoli se na trhu už přes rok nachází nástupce Sedmiček, Microsoft zatím Windows 7 z prodeje nestáhl. Dvě verze operačního systému na trhu se obvykle nějakou dobu překrývají a ta doba může být různá. Někdy dojde k prodloužení, což se stalo také v případě žádaných Windows XP. A teď k podobnému prodloužení pobytu v prodejních kanálech dochází v případě Windows 7. (Ze kterých se opravdu stávají nová Ikspéčka.)

Tip: HP znovu propaguje počítače s Windows 7. Situace je alarmující

Na spotřebitele změna vliv nemá. Výrobci počítačů budou smět Sedmičky předinstalovávat pouze do 31. října. Tento fakt se vztahuje na edice Home Basic, Home Premium a Ultimate. Jak jste správně postřehli, ve výčtu chybí edice Professional. Tu zatím Microsoft nechá na trhu i po 31. říjnu, takže si zájemci klidně pořídí nový počítač s Windows 7 Professional i po tomto datu. Tato nabídka neomylně cílí především na citlivé firemní zákazníky, kteří žádají ověřenou klasiku.

 

Datum ukončení předinstalace edice Professional zatím oznámeno nebylo, takže zatím na nákup máte dost času. Firma se totiž zavázala k tomu, že oznámení musí přijít rok před ukončením. Oznámení o ukončení dodávek operačního systému do obchodů málem přišlo v prosinci. Microsoft pak ale řekl, že data na webu zveřejnil omylem. Teprve teď do situace vnesl světlo. Prodej samostatných verzí Windows 7 byl zastaven loni na podzim.

Wndows 7 Professional přežijí nejdéle
Wndows 7 Professional přežijí nejdéle

Zdroj: Microsoft via ZDNet

Byl pro vás článek přínosný?