Hlavní navigace

Windows 7 (Seven): co víme

22. 9. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pomalu nastává čas, kdy byste se měli začít zajímat o příští verzi operačního systému Windows. Přestože je kolem něj stále závoj tajemna, pozvolna se objevují informace dávající tušit více o rysech tohoto systému. V článku najdete shrnutí informací, které jsou v současné době k dispozici.

Připravovaná příští verze operačního systému od Microsoftu má pracovní název Windows Seven, někdy též psáno Windows 7. Sedmička je přitom příznačná nejenom pro běžný systém určený do domácností a na pracovní stanice. I příští serverová verze Windows bude sedmička, stejně jako připravovaný systém pro mobilní zařízení.

Jak bude systém pojmenován ve finále, o tom v podstatě nemůžeme v tuto chvíli ani spekulovat. Microsoft zvolil zajímavou strategii, kdy se v pracovním pojmenování omezil pouze na pořadové číslo, na rozdíl od kódových označení Windows Vista (Longhorn) nebo Windows XP (Whistler).

Informací o Windows Seven je zatím málo, většina z nich se pohybuje v rovině spekulací nad tím, jaké nové funkce se zde objeví. Samotný Microsoft zatím mlčí. Je nicméně vysoce pravděpodobné, že Windows Seven nebudou tak velkým skokem, jako byla Vista oproti Windows XP. Zda se dočkáme opakování obdoby komerčně neúspěšných Windows ME, ukáže čas, nepředbíhejme. 

Pokračování článku na ExtraWindows.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku