Hlavní navigace

Windows 7 v říjnu, fanoušci jej chtějí hned

2. 2. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Dle nedávno uniklé roadmapy (vývojového plánu) systému Windows 7, bychom mohli očekávat RTM verzi (Release To Manufacture – vydání pro výrobu) někdy v říjnu tohoto roku, českou verzi pak o něco později.

Podobně jako u Service Packu 2 pro Vistu už další beta nebude. Místo ní přijde RC verze (Release Candidate – kandidát na vydání), což je v podstatě kompletní systém, ve kterém se „pouze“ ladí chyby. Roadmapa opět indikuje přibližné datum, jež u Release Candidate činí počátek dubna, tedy krátce po CeBitu.

V RC verzi najdeme četné opravy chyb a různá drobnější vylepšení. „Ve špičce nám přichází jedna odezva od uživatelů každých 15 sekund.“, libuje si vývojářský tým. O velké oblibě Windows 7 svědčí i nová kampaň Kellyho Poea.

Ten na adrese www.releasewindows7.com sbírá hlasy pro svou petici. Betaverze jej zjevně nadchla natolik, že v případě jejího okamžitého vydání jako finálního systému, o což se snaží jeho online akce, by se ocitl v sedmém nebi (a to doslova). Prozatím (2. 2. 2009) nasbíral asi 2300 hlasů, nicméně Windows 7 čeká ještě nějaké to ladění, aby se někteří (mimo Poea a spol.) náhodou neocitli v sedmém pekle.

Zdroje: Softpedia, Neowin

Byl pro vás článek přínosný?