Hlavní navigace

Windows 8.1 Enterprise Preview vydána, podpora Windows 8 RTM skončí za dva roky

31. 7. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Každé ukázkové vydání softwaru má dost času na to, aby mohli testeři sesumírovat zpětnou vazbu a vývojáři na ni stihli zareagovat. Microsoft na konci června vypustil ukázku Windows 8.1, určenou pro běžné spotřebitele. Teprve teď se ale rozhoupal a uvolnil ke stažení zkušební verzi určenou podnikové sféře. Windows 8.1 Enterprise Preview přidávají do základní verze operačního systému nadstandardní funkce, po nichž ovšem doma povětšinou stejně nezaštěká pes.

Správci počítačů ve firmách mohou spravovat Úvodní obrazovku nebo vytvářet přenosné instalace s Windows To Go. I taková instalace je ze strany správce plně tvarovatelná. Nechybí ani vzdálený přístup k firemní síti nebo omezování daných aplikací, aby se nemohly spouštět. Spolu s nehotovým systémem nás Microsoft upozornil na jednu důležitou věc. Windows 8.1 totiž neprodlouží dobu životnosti dlaždicového operačního systému.

 

Všechno zůstane tak, jak bylo určeno při vydání Osmiček. Podpora této generace Windows skončí 10. ledna 2023. A dále, uživatele dostanou dva roky na to, aby základní verzi Windows 8 RTM povýšili na Windows 8.1. Po stanovené lhůtě přestanou být pro starší verzi vydávány nové záplaty či jiné aktualizace. Podobná pravidla se vztahovala na Servisní balíčky. Windows 8.1 Enterprise Preview naleznete ke stažení na webu Microsoft.com, včetně dalších informací.

Zdroj: Windows for your Business

Byl pro vás článek přínosný?