Hlavní navigace

Windows 8 Consumer Preview vyjdou 29. února, desktop pro ARM oficiálně bude!

10. 2. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Neurčitý termín vydání Windows 8 Consumer Preview se nám konečně zkonkretizoval. Konec měsíce února ve skutečnosti znamená 29. února. Ano, to je poslední den měsíce. Konec února známý z dřívějších spekulací byl tudíž velice přesným termínem. Tento den si poznamenejte v kalendáři, protože Microsoft se bude s „betou“ Windows 8 hodně předvádět. K odhalení Consumer Preview dojde na akci Mobile World Congress. (Tím, že si firma zvolila akci týkající se mobilních zařízení, nám leccos naznačila. Na tohle téma ale můžeme momentálně leda spekulovat.) Při té příležitosti se firma pořádně rozpovídá o novinkách.

Tip: Obří galerie uniklých obrázků z Windows 8 Consumer Preview

A hlavně, uvolní Consumer Preview ke stažení. Microsoft sdělil, že před vydáním Windows 8 uvidíme ukázku pro vývojáře (Developer Preview), betaverzi (Consumer Preview) a nakonec kandidáta na vydání (Release Candiate). Po skončení tohoto měsíce už proto budeme pouze vyčkávat na onoho kandidáta a pak na ostré vydání. To přijde skoro určitě na podzim. Pokud máte nějaké otázky (jako my), doufejte, že se něco dozvíte právě 29. února. Některé si ale můžeme zodpovědět ještě dnes.

Windows 8 pro ARM vyjdou souběžně s verzí pro procesory x86 od Intelu. K žádnému zpoždění, které se tak trochu očekávalo, nedojde. Ještě lepší novinka konečně oficiálně potvrzuje to, že desktop bude dostupný také na ARM. Žádné exkluzivita pro Intel se nechystá. Procesory ARM budou (v tomto případě pro změnu exkluzívně) vyrábět firmy Nvidia, Qualcomm a Texas Instruments. Podle všeho bude edice osmiček pro ARM skutečně k dispozici jako OEM. To znamená, že systém najdete předinstalovaný v různých zařízeních, ale nebudete jej moct samostatně koupit a instalovat, kam se vám zlíbí.

Poslední čísla naznačují, že Windows 8 Consumer Preview se nakonec nestane sestavení 8225, protože se nyní objevilo sestavení 8227. To bylo doděláno 7. února.

Čtěte dále: Tvář Office 15 a desktopu na ARM odhalena. Podívejte se na video

Zdroj: ZDNet 1 | 2 | SuperSite Blog | Neowin

Byl pro vás článek přínosný?