Windows Blue synchronizují aplikace, rozestavení dlaždic a připojená zařízení

0

K nově objeveným funkcím ve Windows Blue, tedy v sestavení, které není ani zdaleka hotové a na veřejnost nikdy uniknout nemělo, patří také nový způsob navigace historií. Vhodný je pro dotekové obrazovky, neboť tažením v horizontální rovině přecházíte zpět a vpřed historií prohlížení. Nehovoříme však o úplné novince. Funkci sice nově obsahuje Internet Explorer 11 pro desktop, ale znát ji budete již z Internet Exploreru 10 pro Metro. Prozatím ji ve Windows Blue zprovozníte úpravou registru, aktuálně je standardně vypnutá.

Tip: Novinky z Blue podruhé: nové vypínání nebo ukázka správce souborů

Vhodnost pro dotekové obrazovky jsem zmínil, pravdou nicméně zůstává, že bez ní funkci využijete dokonce vůbec. Microsoft nám nedovoluje uchopit web myší a přesunout se do strany. I proto vás možná potěší více následující zpráva.

Brouzdání historií funguje jen dotekově Brouzdání historií funguje jen dotekově | Foto: WinSuperSite

Vypadá to, že synchronizační mechanismus ve Windows bude konečně do cloudu ukládat – a s ostatními zařízeními i synchronizovat – Úvodní obrazovku. Opět, v recenzi jsme kroutili hlavou nad tím, proč ve Windows 8 taková jasná a logická možnost chybí. Uživatelé se samozřejmě začali synchronizace dožadovat a vypadá to, že ji dostanou. Nastavení je v uniklém sestavení rozbité, Paul Thurrot si ale místo toho funkčnost ověřil jednoduchým pokusem.

 

Zkusil se přihlásit pod stejným účtem Microsoft na dvou počítačích s Windows Blue. Obsah Úvodní obrazovky se mezi počítači skutečně synchronizoval. Ukládá se mj. pozice i velikost dlaždic. Ve skutečnosti se ale seznam synchronizovaných položek rozroste mnohem více. Windows si budou pamatovat nastavení ochrany proti sledování, čímž doplní otevřené stránky. Významným vylepšením budou připojená zařízení.

Když s počítačem například spárujete přes BlueTooth bezdrátová sluchátka, bude konfigurace uložena, takže párování nebudete muset nikdy provádět znovu. Po přeinstalaci systému, případně na jiném počítači, bude starší nastavení synchronizací obnoveno. Na seznam si zapište také obrázková hesla, historii souborů, sekundární zobrazení dlaždic, nastavení sdílení připojení k internetu nebo již zmíněné instalované aplikace.

Nastavení synchronizace je v uniklém sestavení rozbitéNastavení synchronizace je v uniklém sestavení rozbité | Foto: WinSuperSite

Zdroj: WinSuperSite 1 | 2
Within Windows

Ohodnoťte tento článek!