Hlavní navigace

Microsoft vydává doplněk proti phishingu. Pro Chrome

23. 4. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nechci znovu rozebírat, že Microsoft po roce 2000 zaspal v mnoha oblastech. Dnes se mj. v reakci snaží nabízet své služby multiplatformně – být na cizích platformách je lepší než neexistovat. Protože většina lidí nepoužívá jeho prohlížeč Edge, chce firma zprostředkovat vlastní ochranu proti phishingu jinde (aby ukázala, že je na světě – nebo se to aspoň můžeme domnívat). Konkrétně v Chromu, nejpoužívanějším prohlížeči vůbec.

V Internetovém obchodě Chrome je tak čerstvě k dispozici doplněk Windows Defender Browser Protection. Nejedná se samozřejmě o antivirus, ale skutečně jen o nástroj namířený proti podvodným webům, které se mohou tvářit jako legitimní, ve skutečnosti se z vás však např. snaží získat přihlašovací údaje k důležitému účtu.

Microsoft se odkazuje na loňský test provedený NSS Labs. V detekci podvodných stránek podle testu zvítězil Edge, který zachytil 99 % škodlivých položek ze vzorku; Chrome pak 87 % a Firefox byl úspěšný v 70 % případů. Jedná se jen o jeden test, přesto doplněk od Microsoftu představuje sympatické gesto – nabízí stejnou ochranu proti phishingu jako Edge. Firma by jej ale také mohla vydat pro Firefox, když teď jede naplno ve WebExtensions.

Windows Defender Browser Protection Windows Defender Browser Protection

Byl pro vás článek přínosný?