Hlavní navigace

Chcete Windows 10 „19H2“ testovat mezi prvními? Kanál Skip Ahead přijímá

31. 1. 2019

Sdílet

Zdroj: Microsoft / Cnews

V tuto chvíli Microsoft v rámci poslední etapy vývoje dokončuje Windows 10 verze 1903. Mimochodem, jak upozornil Tero Alhonen, jarní vydání by opět mělo být nazváno jako April Update – specificky tedy April 2019 Update podle loňského vzoru. Doba kreativnějších názvů zřejmě skončila, což minimálně přidá přehlednosti.

Microsoft ale ve středu, 30. ledna, na Twitteru upozornil, že znovu otevírá dříve nepřístupný testovací kanál Skip Ahead. Jeho kapacita je vždy omezená a Microsoft v něm v předstihu nabízí raná testovací sestavení Desítek v době, když ještě dodělává předchozí vydání. Tím nám jednoznačně naznačil, že první sestavení Windows 10 verze 1909 na sebe už nechá dlouho čekat.

Pokud se tedy těšíte, využijte svou šanci, než se kapacita kanálu Skip Ahead naplní. (V češtině v hledejte předvolbu Přeskočit dopředu na další vydání Windows.) Současně je potřeba dodat, že první sestavení nepatří k těm zajímavým. Protože vývoj začíná, větší novinky jsou nabídnuty zpravidla až později. Navíc se v této fázi vývojový tým vrtá v jádře, což může vést ke zvýšené nespolehlivosti těchto sestavení.

https://twitter.com/windowsinsider/status/1090684120181628928

Předvojem kroku byla změna v řetězci označení. Zatímco sestavení 18317 neslo ještě generické označení „pre_prerelease“, sestavení 18323 už je místo toho označeno jako „19h1_release“. Ke změně dojde, kdy Microsoft vývojovou větev rozdělí na dvě. Redmondští také předeslali, že teď hodlají ve Fast ringu testovat finální verze aplikací, takže rané testovací funkce z nich byly staženy. K těmto krokům dochází pokaždé.

Téměř před týdnem Brandon LeBlanc z managementu programu Windows Insider prozradil, že nás od prvního sestavení z nové série ještě pár týdnů dělí. Pár mohou být třeba jen dva týdny – loni jsme první sestavení připravovaného podzimního vydání získali už v polovině února. Nechme se překvapit. Stejně se musíme nechat překvapit v otázce funkcí, podzimní vydání by však mohlo přinést minimálně panelové prostředí, o kterém jsme už delší dobu nic neslyšeli.

Byl pro vás článek přínosný?