Hlavní navigace

Windows Live: Co nás čeká?

21. 10. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nemusíte se obávat, nemluvím o hrozivých tsunami, ale o balíčku aplikací Windows Live. V jeho třetí vlně se nám představily nové (beta)verze Windows Live Messengeru, Live Writeru, Live Photo Gallery a dalších aplikací. Windows Live Mail získal kalendář a přibyl i nový Windows Live Movie Maker, stejně jako moderní vzhled pro tyto programy.

To nejlepší nás ale teprve čeká. Windows Live Groups můžeme očekávat 17. listopadu, stejně jako představení dalších služeb. Finální verze Windows Live Messengeru by pak měla spatřit světlo světa 10. února příštího roku. Vylepšení bezpečnosti našich elektronických miláčků se snad dočkáme 12. listopadu. V tuto dobu má totiž vyjít nová verze Microsoft Small Business Server, která v sobě integruje Windows Live OneCare pro servery, a tak by tato doba byla příhodná i pro desktopovou verzi.

Rovněž lze očekávat provázanost s Windows 7. V sedmé verzi operačního systému od softwarového giganta nejspíše zmizí nástroje jako Movie Maker, Fotogalerie a podobně. Uživatelé si pak budou moci nainstalovat balíček Windows Live, který tyto programy plně zastoupí. Pro Windows 7 je rovněž slibována podpora multi-dotykových obrazovek, kterou by mohly využít právě aplikace z balíku Windows Live.

Zdroj: LiveSide.net

Byl pro vás článek přínosný?