Hlavní navigace

Windows Live Wave 5 těsnou součástí W8?

11. 7. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Píše o tom web LiveSide.net, který vychází z uniklých informací nových Windows 8 build 8042 a také vlastních zdrojů. Podle nich bude Hotmail a SkyDrive těsněji spolupracovat se systémem. Co přesně si pod tím představit, je snadné. Nedávno Microsoft ukázal první oficiální video W8, na kterém lze spatřit novou dlaždicovou nabídku, která bude zřejmě alternovat klasický Start.

Jednou z dlaždic byl seznam posledních zpráv z Hotmailu, Windows Live Messegeru nebo kalendáře. Dlaždice totiž uvnitř spouští webové aplikace, aniž by viditelně běžel tradiční prohlížeč. Jen se využívá jeho vykreslovacího jádra. Zde nás tedy Microsoft překvapit nemůže.

Na co se však čeká mnohem více, je využití úložiště SkyDrive. To je sice v poslední době hodně propagováno, ale co se týče nasazení přímo ve Windows, je spíše nechtěnou součástí. Přitom by SkyDrive mohl klidně nahradit domovskou složku uživatele. Svá data by tak měl k dispozici odkudkoliv. A po každém připojení nebo změně souborů by došlo ke stejným operacím i na jiných strojích. Samozřejmě pouze rozdílovými updaty, nikoliv náhradou celých souborů.

Lze usuzovat, že Windows 8 se bez Windows Live ID (a služeb s tímto přihlášením spojených) neobejdou. Zároveň se ale Microsoft musí obávat tlaku veřejnosti, že do systému vkládá velké množství funkcí, které brání konkurenčnímu prostředí. Tak jako to schytal Windows Media Player nebo Internet Explorer, může v budoucnu narazit i SkyDrive. Další ballot screen by už ale nebyl vůbec vtipný. Co myslíte?

Zdroj: LiveSide

Byl pro vás článek přínosný?