Hlavní navigace

Windows Phone 7.5 opravdu nepodporují NFC, příští rok už ale bude vše jinak

14. 12. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Minulý týden byla vypuštěna chybná informace ohledně podpory NFC u OS Windows Phone. Dopustil se jí přitom přímo produktový manažer Microsoftu pro Velkou Británii.

Will Coleman pro server TechRadar sdělil: „Pokud vím, je NFC v OS Windows Phone podporováno, musí to však povolit výrobce zařízení. Kdyby tak učinil, bylo by to možné.“ Toto prohlášení je ale nesprávné. Mluvčí Microsoftu se vše snažil zachránit následujícím způsobem: „Microsoft by rád opravil předchozí prohlášení, ohledně Near Field Communications. NFC sice zatím není v současné době ve Windows Phone 7.5 podporováno, to se ale brzy změní. Očekáváme, že se NFC na Windows Phone zařízení dostane v příštím roce.“

NFC WP

A že by už bylo na čase. Pro připomenutí, NFC bude plně podporováno systémem Android Ice Cream Sandwich a například u Symbianu Belle se s ním dají přeposílat soubory mezi telefony či připojit se k externím reproduktorům. Microsoft v současné době vlastní 14 patentů souvisejících s NFC, navíc s ním má velké plány. Podporováno bude jak u Windows 8 či Windows Phone, ale i u Xboxu.

Zdroj: WinRumors

Byl pro vás článek přínosný?