Hlavní navigace

Windows Phone 8.1 GDR1 dorazí brzy, i s interaktivním příslušenstvím

28. 7. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zatímco majitelé Lumií starší generace postupně dostávají aktualizaci v podobě Windows Phone 8.1, fanoušci čekají na první balík s novinkami pro tento systém. Žádné překvapení se nekoná, už i dokumentace na webu Microsoftu odhalila, že se mu zatím můžeme říkat Windows Phone 8.1 GDR1. (Ve finále to bude docela jistě Update 1.)

Také se odkazy na GDR1 objevily na portále pro výrobce telefonů, což naznačuje blízké vydání. Nedávno spekulace tvrdily, že první aktualizace je v tuto chvíli skoro určitě hotová. Čeká nás brzy překvapení v rámci programu Developer Preview? Kromě složek na hlavní obrazovce nás podle The Verge čeká podpora pro interaktivní příslušenství.

 

Pamatujete na obaly, které např. po otevření probudí telefon? Pravděpodobně půjde o něco takového. HTC údajně testuje verzi modelu One, která by ale měla dlaždice. Kdyby telefon přišel, mohl by např. přinést tečkovaný obal Dot View. To je ale pouhá spekulace. Update 1 dále přinese hlasovou aktivaci Cortany v automobilu či podporu rozlišení 1 280 × 800 bodů7" zařízení.

Microsoft systém obohatí i technologií pro přenos hlasu v síti LTE – VoLTE. K tomu všemu dlaždice pro Windows Store pozná, co to znamená být aktivní. The Verge potvrzuje, že interně byl systém dokončen, čeká tedy zatím na veřejné odhalení. V rámci Developer Preview bychom se ale mohli dočkat v tomto týdnu. Nejpozději pak v srpnu.

Zdroj: Neowin | The Verge

Byl pro vás článek přínosný?