Hlavní navigace

Windows Phone 8.1 Update 2 byla nejspíš zrušena. Na řadě jsou Windows 10

13. 1. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft dokončil Windows Phone 8.1 na jaře loňského roku, přičemž v létě byl pro změnu dokončen první balíček s dodatečnými novinkami. Od té doby jsme ale druhý regulérní balík neviděli. Což je divné, protože od vydání prvního uplynulo půl roku. Zato víme, že se na nás valí již ukázka Windows 10.

Dělí nás od ní pouze několik dní. Ve světle těchto událostí nepřekvapí, že se web Nokiapoweruser vytasil s nepotvrzenou informací o tom, že Windows Phone 8.1 Update 2 byla zrušena. Když druhá aktualizace pro operační systém nevyšla doteď, těžko ji Microsoft vydá v době, kdy se plně soustředí a zákazníkům nabízí aspoň ochutnávku Windows 10.

 

Nebo ne? Podle NPU měl Update 2 vyjít v říjnu. Později došlo ke zrušení vydání, ovšem můžete si vzpomenout, že účastníkům programu Preview for Developers Microsoft v prosinci nabídl aspoň malou novinku. Přepínání datového provozu z centra akcí ovšem podle původních informací mělo být součástí WP 8.1 Update 2.

Že jsme ho dostali samostatně v rámci bezejmenné menší aktualizace by mohlo být potvrzením, že Redmondští GDR2 opravdu zrušili. Na druhou stranu by kvůli tomu většina uživatelů musela na nový systém potenciálně čekat několik měsíců. Microsoft jasně řekl, že Windows 10 dokončí nejdříve letos v létě, možná na podzim.

Přepínač datového provozu
Přepínač datového provozu

Zdroj: NPU

Byl pro vás článek přínosný?