Hlavní navigace

Windows Phone 8.1 Update si již nainstalují také majitelé HTC 8X a 8S

24. 9. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Joe Belfiore nelhal, když před pár dny řekl, že se v tomto týdnu dočkáme novinek v oblasti distribuce čerstvých sestavení Windows Phone v rámci programu pro vývojáře. Některé telefony zatím poslední oficiální verzi systému již obdrželi oficiální cestou, tedy i bez vynucení. Bavíme se o Windows Phone 8.1 Update, který čerstvě dostala např. Lumia 930.

Pokud výrobce či operátor nejnovější systém blokuje, závoru elegantně obejdete zapojením se do Preview for Developers. S Windows Phone 8.1 Update to přestalo platit pro majitele telefonů od HTC. Dražšímu modelu 8X byla podpora přislíbena do několika týdnů, což Microsoft splnil. Teď už si systémovou aktualizaci můžete nainstalovat. Mohu to potvrdit z osobní zkušenosti.

 

Microsoft dále potvrzuje, že se dostalo také na uživatele levnějšího modelu 8S, který už dříve někteří odepsali. Kanálem pro vývojáře k uživatelům proudí rovnou nová verze systému 8.10.14176. Ta nabízí blíže nespecifikovaná vylepšení v oblasti výkonu a tradiční balík oprav. (A pořád je označována jako Update, o Update 2 se nejedná.)

Microsoft vyřešil i starší chybu 80188308. Objevila se, když během instalace v interním úložišti v systémovém oddílu došlo volné místo. Většina uživatelů by se již s tímto problémem setkat neměla.

Pokud máte Lumii a hláška stále vyskakuje, použijte nástroj Nokia Software Recovery k resetu zařízení. Postupně by se měla i řešit situace, kdy někteří majitelé Lumií a současně účastníci programu pro vývojáře čekají na firmware Cyan.

Windows Phone 8.1 Update již lze instalovat na HTC 8X
Windows Phone 8.1 Update již lze instalovat na HTC 8X

Zdroj: Blogging Windows

Byl pro vás článek přínosný?