Hlavní navigace

Windows Phone 8 je na trhu pár dní a už se potýká s prvním malwarem

14. 11. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

V současné době si na internetu můžete přečíst první recenze na mobilní telefony s Windows Phone 8. Systém recenzenti vesměs chválí, netrvalo ale moc dlouho a mobilní osmičky se mohou pochlubit i prvním malwarem. Na svědomí ho má šestnáctiletý student z Indie, který s ním ovšem nechce způsobit žádnou škodu, ale spíše využil dobré příležitosti pro zviditelnění a upozornění na bezpečnostní rizika.

Windows Phone 8

Autor hodlá svůj výtvor předat tvůrcům antivirových programů a Microsoftu, aby všichni dokázali včas čelit potencionálnímu nebezpečí. Nebezpečný software zvládá za použití standardních funkcí v systému odeslat informace z telefonního adresáře, textových zpráv nebo galerie s uloženými obrázky. Jedná se tedy o poměrně zásadní narušení bezpečnosti. Přitom stačí stáhnout na první pohled bezpečnou aplikaci z Marketplace a malware máte v mobilu.

Autor programu o něm prozatím odmítá sdělit další podrobnosti, malware chce nejprve prezentovat na bezpečnostní konferenci konané za pár dnů v Dillí. Tam snad odhalí, jakým způsobem se mu podařilo obejít bezpečnost v novém systému.

Zdroj: ITWorld

Byl pro vás článek přínosný?