Hlavní navigace

Windows Store se nakazil designem Fluent. Jedná se o vkusný pokrok v mírných mezích

18. 9. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jak se zdá, Microsoft začal ve větší míře distribuovat novou verzi Windows Storu. Sám jsem novou podobu na jednom počítači poprvé zaznamenal před mnoha týdny. Hlavní pracovní stroj ji získal teprve před několika dny a zahraniční reporty se shodují, že je v těchto dnech již nová podoba dostupná široce. Microsoft se zřejmě rozhodl, že je nyní připravená pro všechny.

Zhruba v době nástupu Creators Updatu začal Store využívat nový prvek, jenž tato verze Windows nabídla. Průhledností Microsoft plýtval na velkou část uživatelského prostředí – průhledné byly okraje a záhlaví a hlavní navigační částí aplikace v horní části okna. Čerstvá iterace aplikace tento přístup mění. Pryč je samoúčelná průsvitnost (která podle mě neladila s bílým středem).

Microsoft se postupně dopracoval k tomu, že většinu prostředí aplikace tvoří šedá barva a místo velkého středového bílého panelu se do mnoha menších světlých panelů rozdělily jednotlivé položky Storu. Při posouvání směrem dolů se mizející prostředí nově podsouvá pod horní navigační panel. Teprve v tomto bodě spatříte průhlednost – pod panelem vidíte mizející obsah Storu. Tento efekt byl už před mnoha měsíci použit v Groovu.

[video width="1460" height="916" mp4="https://www.cnews.cz/wp-content/uploads/2017/09/winstore-refresh.mp4"][/video]

 

Dále došlo k rozdělení hlavní nabídky. Dříve byla dostupná prostřednictvím tlačítka s avatarem, teď toto tlačítko obsahuje jen položky týkající se uživatelského účtu. Vedle něj se objevilo tlačítko nové, jež obsahuje dříve známé položky jako Položky ke stažení a aktualizace, Nastavení, Moje knihovna atd. Obě tlačítka najdete stále vedle vyhledávacího pole, jen napravo od něj. Hlavní nabídka se předtím nacházela vlevo.

Byl pro vás článek přínosný?