Hlavní navigace

Windows Update už nemlčí, pokud vám zatím nemůže nabídnout upgrade

21. 6. 2019

Sdílet

Komunikace je důležitá a měla by mířit nikoli jedním směrem.

Od zhruba třetiny června už Microsoft nabízí upgrade na Windows 10 v1903 všem počítačů s Desítkami, ovšem s výjimkou těch nekompatibilních. V cestě typicky stojí starší ovladače nebo bezpečnostní řešení. Jak poznáte, že máte nekompatibilní počítač? Teoreticky tak, že vám Windows Update nové hlavní vydání Windows 10 nenabízí. Co když se ale jedná o chybu?

Podobné otázky Microsoft eliminuje ujištěním, že upgrade zatím neproběhne právě z důvodu nekompatibility. Jak si všimli na Windows Latest, na stránce služby Windows Update se taková informace ukazuje. Dřív nám Microsoft pouze ukázal právě sekci věnovanou možnosti upgradovat okamžitě. Upgradování už je totiž v řadě případů dobrovolné.

Dobrovolnost pak končí půl roku před koncem podpory používané verze Windows 10. V červnu Microsoft zahájil automatizovanou migraci z Windows 10 v1803, případně starších vydání. Verzi 1803 podpora skončí na podzim. Každopádně je potěšující, že Windows Update s námi opět o něco lépe a transparentněji komunikuje, a to i v otázce případných zábran.

Zdroj: Windows Latest

Byl pro vás článek přínosný?