Hlavní navigace

WinRAR 4.01 je venku, co přináší nového?

Sdílet

Zdroj: Redakce

Vývoj vpřed nakopnul už WinRAR 4.0, který se například zbavil podpory starších Windows 98/NT/ME a přinesl nová zlepšení. Třeba rychlejší dekompresi, podporu formátu ISO, lepší integraci ve Windows 7 apod. Minoritní update 4.01 hlavně ladí chybičky.

Přidaná podpora velikosti souborů v binárním formátu v TAR archivech. Některé TAR archivy mají pro soubory nad 8 GB údaj o velikosti v binárním formátu místo oktálního.

Opravené chyby:

  • Příkaz „Repair“ havaroval při rekonstrukci RAR archivu obsahujícího alespoň jeden soubor, kterého komprimovaná velikost přesahovala 4 GB. Tato chyba se neprojevila při opravě archivů obsahujících záznamy pro opravu dat.
  • Přesto, že v dialogu „Pokročilé“ byla jako výchozí nastavená volba „Nerozbalovat cesty“, při zavolání z kontextové nabídky Průzkumníka se cesty extrahovaly
  • Po zadání špatného hesla pro šifrovaný ZIP archiv někdy WinRAR ignoroval následný úspěšný pokus o vložení správného hesla.
  • Příkaz „Průvodce“ neumožnil vytvořit samorozbalující a vícedílny archiv, pokud měl komprimovat samostatnou složku nebo soubor bez přípony názvu.
  • Příkaz pro „Import nastavení ze souboru“ neobnovoval víceřádkové komentáře v kompresních profilech.
  • Při konverzi dílů pojmenovaných jmeno1.jmeno2.part#.rar z názvů některých dílů vypadla část „jmeno2“, takže vznikl soubor s názvem jmeno1.part#.rar
  • Při vytváření archivu s přepínačem -agNNN, pokud NNN bylo 110 a vyšší, mohl WinRAR někdy zhavarovat.

Zatím je k dispozici pouze anglická verze. Stahujte zde (32b) nebo zde (64). WinRAR můžete používat 40 dnů, pak budete muset zakoupit licenci. U nás ji prodává RAR.cz. Jedna licence stojí 950 Kč s DPH, s větším množstvím získáte velké slevy (2 licence za 1380 Kč, 3 licence 2070 Kč…).

Zdroj: RAR.cz

Byl pro vás článek přínosný?