Hlavní navigace

WSJ: Google prý chystá neomezený streamovaný poslech hudby ve stylu Spotify

26. 2. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Tajné zdroje deníku Wall Street Journal naznačují, že Google chystá novou hudební službu. Fungovala by podobně jako Spotify, Rara, Deezer či tuzemský MusicJet – za měsíční poplatek by uživatel mohl neomezeně poslouchat veškerou hudbu z katalogu.

Google Play Music
Google Play Music

Služby tohoto typu obvykle rozlišují tři druhy účtů. V bezplatném najdete reklamy a poslouchat lze jen několik hodin měsíčně. Za menší poplatek okolo 5 dolarů uživatelům zmizí reklama a dostanou neomezený poslech na počítači nebo webu. A za poplatky okolo 10 dolarů si můžou hudbu užívat i na mobilech a tabletech.

Loni se spekulovalo, že novou hudební službu spustí i Apple, který doteď muziku pouze prodává v iTunes. To Microsoft skutečně jednal. Z obchodu Zune udělal Xbox Music, který funguje jak pro prodej MP3, pak pro neomezený poslech za poplatek i omezeně zdarma. Google má naproti tomu Play Music (obchod), do kterého ale můžete nahrát až 20 000 vlastních hudebních souborů a poslouchat je všude s přístupem k internetu.

 

Zdroje WSJ dále mluví o zpoplatnění některých hudebních kanálů na YouTube  a že jednou z možností je i poslech zvukové stopy bez videa. O placených videích se zmiňují také jiné zdroje.

Zdroj: WSJ

Byl pro vás článek přínosný?