Hlavní navigace

Xiaomi vyrobilo nejrychlejší bezdrátovou nabíječku. Má 30 W a chystá ještě lepší

Sdílet

Čínský výrobce letos v únoru představil první bezdrátové nabíjení s výkonem 20 wattů. Po půl roce přidal další polovinu. Xiaomi dnes uvedlo první 30W nabíječku a pracuje dokonce i na 40W.

Tzv. Mi Charge Turbo bude kompatibilní s chystaným smartphonem Mi 9 Pro 5G. Nabíjecí podložka s integrovaným chladicím větráčkem prý 4000mAh akumulátor doplní z nuly na sto za 69 minut, na polovinu kapacity se dostane za 25 minut.

Xiaomi je členem konsorcia WPC starající se o vývoj bezdrátového standardu Qi, jeho nová nabíječka ale využívá proprietární návrh. Má extra ochrany proti přehřátí i bezpečnější regulátor napětí a proudu. Nabíječka navíc s mobilem komunikuje přes Bluetooth, takže smartphone může rovnou předávat informace o naplněné kapacitě, podložka pak může podle získaných informací upravovat výkon.

Chystaný telefon Mi 9 Pro 5G nabídne i další vychytávky. Sám slouží jako reverzní bezdrátová nabíječka (s výkonem 10 W), takže doplní šťávu sluchátkům, hodinkám, ale také holicímu strojku či kartáčku na zuby. To vše ostatně Xiaomi vyrábí.

TIP: Plně nabito za 17 minut. Xiaomi testuje 100W nabíječku pro mobily

Pokud bude telefon připojen kabelem, pak rovnou poslouží jako nabíječka „podložka“. A když bude ležet na nové 30W bezdrátové nabíječce, tak zase bude moci ostatní zařízení nabíjet skrz USB.

Zdroj: Xiaomi

Byl pro vás článek přínosný?