Hlavní navigace

Šílený Xiaomi Mi Mix Alpha má displej všude, bude dražší než skládačky od Samsungu i Huawei

25. 9. 2019

Sdílet

Xiaomi představilo novinku Mi 9 Pro 5G, ale také smartphone, který má displej snad úplně všude. Mi Mix Alpha se do obchodů zatím nepodívá, jde o první ukázku asi nejzajímavějšího konceptu za poslední dobu. Displej je obtočený okolo celého telefonu s výjimkou tenkého proužku s kamerami. Tělo je vyrobené z titanu a má být pevnější než iPhone 11, reproduktory jsou ukryté pod displejem (kde taky jinde) a hlavní fotoaparát má neuvěřitelných 108 Mpx (f/1.69, OIS). Dále jsou zde 20Mpx ultraširokoúhlá snímač a 12Mpx teleobjektiv.

Megapixelový rekordman

Kvůli této konstrukci nebylo možné použív klasická boční tlačítka, která Xiaomi nahradil virtuálními s haptickou odezvou. Spodní a horní strana jsou volné, takže zde najdete USB-C či šuplík pro nanoSIM, ale také zapínací/odemykací tlačítko. To by bylo ve virtuální variantě docela nepraktické.

https://thumbs.gfycat.com/IndolentMammothGrayfox-mobile.mp4

Xiaomi pomocí AI zajišťuje, aby displej nesvítil všude jen plochou Androidu, ale zadní část vyplní třeba navigací. Nechtěné dotyky zápěstím by mělo mít Xiaomi také vyřešené. Přední část displeje má úhlopříčku 7,92" a jde o AMOLED.

Hardwarem se Mi Mix Aplha řadí (nebo bude řadit) k vlajkovým lodím, pohání jej Snapdragon 855+ a 12 GB operační paměti, úložiště má 512 GB a akumulátor nabízí kapacitu 4050 mAh. Lze jej dobíjet silnou 40W nabíječkou.

https://thumbs.gfycat.com/DifficultMatureConey-mobile.mp4

Displej pro Xiaomi vyrábí Visionox a firma na něm prý dělala poslední dva roky a jeho vývoj stál 70 milionů dolarů. Stejná společnost stojí i za prototypem skládacího smartphonu, který Xiaomi ukázal na jaře. Otázkou zůstává odolnost takové konstrukce, respektive displeje samotného, neboť zde asi žádný kryt nepřipadá v úvahu.

https://thumbs.gfycat.com/PhonyEnragedAldabratortoise-mobile.mp4

Cena ani datum uvedení nejsou známy, ale očekává se vydání možná už před vánoci a spekuluje se o ceně 2800 dolarů (více než skládačky od Samsungu i Huawei).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.